SOBRE MI

Sóc la Mireia Rivero Pagès i sóc llicenciada en psicologia per la Universitat de Barcelona (UB). Des de pràcticament el primer dia d’universitat, vaig tenir clar que volia formar-me en neuropsicologia. Em fascinava poder conèixer a fons el cervell dels humans, descobrir les bases del nostre comportament, estudiar com una lesió o funcionament anòmal al sistema nerviós central provoca canvis en les persones,  però sobretot m’interessava aprendre com tractar aquests canvis, per tal de poder ajudar a les persones que ho pateixen.

Amb aquest objectiu vaig decidir cursar el màster en Neuropsicologia i Neurologia de la Conducta de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Van ser dos anys intensos de formació pràctica a l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona, durant els quals vaig adquirir experiència en diagnòstic i en rehabilitació neuropsicològica amb pacients amb tot tipus d’afectacions: malalties neurodegeneratives, ictus, epilèpsies, tumors cerebrals, traumatismes cranioencefàlics, etc. També vaig tenir l’oportunitat de formar-me al costat de neuropediatres atenent casos de trastorns generalitzats del desenvolupament, trastorns de l’aprenentatge o TDAH, entre d’altres.

Davant el meu interés cap a l’àrea infantil de la neuropsicologia, posteriorment vaig decidir cursar el màster universitari en Dificultats de l’Aprenentatge i Trastorns del Llenguatge de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), el qual m’ha permès adquirir una formació més específica en relació al diagnòstic i la intervenció d’aquests trastorns.

A banda d’aquesta part més clínica, també he tingut l’oportunitat de participar en projectes de recerca desenvolupats a l’Hopital Universitari Dr. Josep Trueta, col·laborant en estudis relacionats amb esclerosi múltiple, obesitat i patologia vascular cerebral.

A %d bloguers els agrada això: